• "Svensk integrationspolitik väldigt top-down"

[2017-10-25] Den 26 oktober samordnade Andreas Diedrich ett panelsamtal på Svenska ambassaden i Washington om migration. På uppdrag av Center for Global Migration, Göteborgs universitet, presenterades svensk forskning om migration och arbetsmarknadsintegration av utrikes födda. Bland annat pratade han om den svenska integrationsmodellens fokus vid mätbarhet och vilka konsekvenser det får.

• DEVRES 18 Call for panels

[2017-10-18] Vi är glada att kunna meddela att Globala Studier och Centrum för Global Migration är värdar för nästa års "Development Research Conference (DevRes)" den 22-23 augusti 2018. Temat för DevRes 2018 är 'Rethinking Development'.

• Mentorprogram för nyanlända permanentas

[2017-09-13] Mentorprogrammet Universitetsvän har som syfte att introducera personer med flyktingbakgrund till högre studier. Den första omgången startade i våras och blev så framgångsrik att den nu permanentas. Intresserade deltagare uppmanas anmäla sig till en ny omgång i höst.

• Kapacitetsuppbyggnadsprojekt "Developing Modernized Curricula on Immigrants' and Refugees' Lives" har antagits

[2017-09-01] Vi är glada att kunna meddela att ansökan om ett Erasmus+ kapacitetsuppbyggnadsprojekt med titeln "Developing Modernized Curricula on Immigrants' and Refugees' Lives" har antagits!

• CGM representerar Göteborgs universitet i Washington

[2017-08-22] Göteborgs Universitet anvarar för migrationstemat vid universitetsdagen i Wahington DC den 26 oktober 2017, och representeras av Andreas Diedrich från Centrum för Global Migration.