• Mentorprogram för nyanlända permanentas

[2017-09-13] Mentorprogrammet Universitetsvän har som syfte att introducera personer med flyktingbakgrund till högre studier. Den första omgången startade i våras och blev så framgångsrik att den nu permanentas. Intresserade deltagare uppmanas anmäla sig till en ny omgång i höst.

• Kapacitetsuppbyggnadsprojekt "Developing Modernized Curricula on Immigrants' and Refugees' Lives" har antagits

[2017-09-01] Vi är glada att kunna meddela att ansökan om ett Erasmus+ kapacitetsuppbyggnadsprojekt med titeln "Developing Modernized Curricula on Immigrants' and Refugees' Lives" har antagits!

• CGM representerar Göteborgs universitet i Washington

[2017-08-22] Göteborgs Universitet anvarar för migrationstemat vid universitetsdagen i Wahington DC den 26 oktober 2017, och representeras av Andreas Diedrich från Centrum för Global Migration.

• Nytt nationellt forskningsprogram om migration och integration

[2017-07-04] Regeringen har gett Vetenskapsrådet i uppdrag att inrätta ett tioårigt nationellt forskningsprogram inom området migration och integration.

• Call for Papers: Untold Experiences of Vulnerable Refugees

[2017-06-27] CGM will host a workshop on Untold experiences of Vulnerable Refugees September 22-23. The workshop aims to bring together researchers, practitioners, community stakeholders and policy makers together in order to develop an interdisciplinary discussion and knowledge exchange about the 'untold', mainly ignored experiences of minority refugee populations. The organizers invite researchers, practitioners, and policy makers to present their latest studies and partake in discussions on the theme of vulnerable refugee populations.