Migrationsstudier - vart är forskningen på väg?

Tid: 2017-05-09 kl 10:00
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1 - D32

Evenemangstyp: Föreläsning

Bridget Anderson talar om: Migration Studies, where next? Föreläsningen hålls på engelska.

Föreläsare: Professor of Migration and Citizenship, Research Director of the Centre on Migration, Policy and Society, University of Oxford

CGM Seminarium

Tid: 2017-05-17 kl 09:00

Jesper Löve talar om: Migration och hälsa - faktorer innan, under och efter migration. Seminariet hålls på engelska.

Föreläsare: Jesper Löve, lektor vid institutionen för medicin.

Kick-off workshop: Organisering av utrikesföddas arbetsmarknadsintegration

Tid: 2017-05-17 kl 09:00
Plats: Handelshögskolan - E44, Handelshögskolan, Vasagatan 1, Göteborg

Forskningsprogrammet Organisering av utrikesföddas arbetsmarknadsintegration: teori och praktik, bjuder in till en kick-off workshop. Ett tillfälle att med andra kunniga på området diskutera och analysera möjligheter och gränser för arbetsmarknadsintegration, för att därmed fördjupa kunskapen om integration. Deltagare arbetar med integrationsfrågor inom kommuner, myndigheter, näringsliv, den ideella sektorn och inom akademien.

Föreläsare: Susanne Urban, docent och universitetslektor vid Sociologiska Institutionen,Uppsala Universitet Paneldiskussion: Jonas Berg, butikschef på ICA Maxi Södertälje Sofia Appelgren, vd på Mitt Liv, Göteborg Anders Carlberg, chef för forskning, utveckling och utbildning på Västra Götalandsregionen Therese Frykstrand, verksamhetschef, Yalla Trappan, Malmö Samira Savarani och Majid Fard, projektledare, One Stop Future Shop, Göteborg

Sida 1 av 1