Untold experiences of vulnerable refugees

Tid: 2017-09-22 kl 09:00
Plats: Institutionen för Globala Studier, Campus Linné - A319

This workshop aims to bring researchers, practitioners, community stakeholders and policy makers together in order to - develop an interdisciplinary discussion and knowledge exchange about the 'untold', mainly ignored experiences of minority refugee populations; - form a highly needed international network among researchers working on these and similar topics; - establish dialogue channels between the scientific community, practitioners, community organizations and policy makers.

Föreläsare: This workshop is organised by Önver Cetrez, Associate Professor, Uppsala University; Dr. Naures Atto, University of Cambridge and Soner O. Barthoma, Free University of Berlin, together with Centre on Global Migration, University of Gothenburg

MERGU: The white side of migration: reflections on belonging and citizenship in the contemporary race-migration nexus

Tid: 2017-09-27 kl 13:15

The white side of migration: reflections on belonging and citizenship in the contemporary race-migration nexus Speaker : Catrin Lundström, LiU  Commentators: Oksana Shmulyar Gréen & Anna Hedenus Moderator: Kerstin Jacobson  Joint seminar with Mergu (Migration and Ethnicity Research University of Gothenburg)

Global Migration Seminar: Application Seminar

Tid: 2017-10-04 kl 09:15

Centrum för Global Migration (CGM) anordnar ett seminarium för dem som i början av 2018 avser att ansöka om projektmedel för forskning inom området migration och integration. Tilltänkta finansiärer kan t.ex. vara Forte, Riksbankens Jubileumsfond och EU.

Global Migration Seminar: Presentation av Delegationen för Migrationsstudier, Delmi

Tid: 2017-10-11 kl 09:00
Plats: Campus Linné - C417

Delegationen för migrationsstudier är en oberoende kommitté som initierar studier och förmedlar forsknings­resultat som underlag till framtida migrations­politiska beslut och för att bidra till samhällsdebatten. Henrik Malm Lindberg, docent i ekonomisk historia och utredningssekreterare på Delmi presenterar verksamheten. Därefter följer kortare presentationer av aktuell migrationsforskning vid Göteborgs Universitet.

Föreläsare: Henrik Malm Lindberg, Utredningssekreterare Delmi

Global Migration Seminar: The Minclusion Project - Research and development of mobile applications for Arabic migrants in Sweden

Tid: 2017-10-18 kl 09:00
Plats: Institutionen för Globala Studier, Campus Linné - C417, Konstepidemins väg 2

Presentation av Minclusion-projektet - Integration med mobilen. Projektet riktar sig till det stora antalet arabisktalande nyanlända i Sverige.

Föreläsare: Linda Bradley, Chalmers Tekniska högskola; Lorna Bartram, Chalmers Tekniska högskola; Khaled Al-Sabbagh, Chalmers Tekniska högskola; Nataliya Berbyuk Lindström, Göteborgs Universitet.

Sida 1 av 3