Untold experiences of vulnerable refugees

Tid: 2017-09-22 kl 09:00
Plats: Institutionen för Globala Studier, Campus Linné - A319

This workshop aims to bring researchers, practitioners, community stakeholders and policy makers together in order to - develop an interdisciplinary discussion and knowledge exchange about the 'untold', mainly ignored experiences of minority refugee populations; - form a highly needed international network among researchers working on these and similar topics; - establish dialogue channels between the scientific community, practitioners, community organizations and policy makers.

Föreläsare: This workshop is organised by Önver Cetrez, Associate Professor, Uppsala University; Dr. Naures Atto, University of Cambridge and Soner O. Barthoma, Free University of Berlin, together with Centre on Global Migration, University of Gothenburg

Disputation Malin Svensson

Tid: 2017-09-22 kl 13:00
Plats: Pedagogen, Göteborgs universitet, Läroverksgatan 15 - BE 036, Hus B

Evenemangstyp: Disputation

Malin Svensson vid institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande försvarar sin avhandling Hoppet om en framtidsplats. Asylsökande barn i den svenska skolan. Fakultetsopponent: Professor emerita Solveig Hägglund, Karlstads universitet

MERGU: The white side of migration: reflections on belonging and citizenship in the contemporary race-migration nexus

Tid: 2017-09-27 kl 13:15

The white side of migration: reflections on belonging and citizenship in the contemporary race-migration nexus Speaker : Catrin Lundström, LiU  Commentators: Oksana Shmulyar Gréen & Anna Hedenus Moderator: Kerstin Jacobson  Joint seminar with Mergu (Migration and Ethnicity Research University of Gothenburg)

Global Migration Seminar: Application Seminar

Tid: 2017-10-04 kl 09:00

Hur kan vi samordna vår forskning och göra gemensamma forskningsprojektansökningar? Alla Global Migration seminarier börjar med en gemensam frukost kl 8:30 i köket på Institutionen för Globala Studier (4e vån, hus 2E, Campus Linné). Välkommen!

Global Migration Seminar: Presentation av Delegationen för Migrationsstudier, Delmi

Tid: 2017-10-11 kl 09:00
Plats: Campus Linné - C417

Delegationen för migrationsstudier är en oberoende kommitté som initierar studier och förmedlar forsknings­resultat som underlag till framtida migrations­politiska beslut och för att bidra till samhällsdebatten. Henrik Malm Lindberg, docent i ekonomisk historia och utredningssekreterare på Delmi presenterar verksamheten. Därefter följer kortare presentationer av aktuell migrationsforskning vid Göteborgs Universitet.

Föreläsare: Henrik Malm Lindberg, Utredningssekreterare Delmi

Sida 1 av 3