Port Cities and Migration in the Modern Era

Tid: 2017-11-23 kl 17:30
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1 - CG-salen

Evenemangstyp: Föreläsning

Föreläsare: Brad Beaven (University of Portsmouth) Leos Müller (Stockholm University)

Lunchseminarium: The role of family social capital in immigrants' entrepreneurial opportunity creation processes

Tid: 2017-11-24 kl 12:15
Plats: Gothenburg Research Institute - Konferensrum 326, plan 3, Viktoriagatan 13, Göteborg

Lunchseminarium på Gothenburg Research Institute. Ta med lunch och lyssna på en forskningspresentation. Det finns möjlighet att värma lunch i anslutning till seminariet. This paper conducts an inductive case study to build a theory on the role of family in both the host and home countries in immigrant entrepreneurs´ attempts at creating entrepreneurial opportunities. We used the perspectives of the opportunity creation process and family social capital.

Föreläsare: Quang Evansluong & Marcela Ramirez Pasillas

Open Week Talks: PARSE DIALOGUE - On Migration & Heritage, Institutions & Social Justice

Tid: 2017-11-24 kl 17:00
Plats: HDK, Kristinelundsgatan 6-8

Evenemangstyp: Föreläsning

PARSE-dialogen On Migration & Heritage, Institutions & Social Justice handlar om hur förhållandet mellan livet och sociala, kulturella, politiska och ekonomiska hinder inom utbildnings- och kulturinstitutioner, kan utmanas. Utifrån och inifrån genom radikala och inkluderande former.

Global Migration Seminar: Dialogworkshop om kunskapsluckor inom praktisk migrationsrelaterad verksamhet

Tid: 2017-11-29 kl 09:15

Syftet med seminariet är att diskutera hur vi kan utveckla mer kunskap inom området migration och integration till nytta för såväl forskning som praktik. Vilka utmaningar och forskningsbehov finns det utifrån praktisk verksamhet?

Sida 1 av 2