CGM på MR-dagarna: How can labour migrants' rights be secured in the global world?

Tid: 2017-11-09 kl 13:00
Plats: Jönköping, Elmia

Centrum för Global Migration deltar på Mänskliga Rättighetsdagarna 2017 i Jönköping med ett seminarium om migrantarbetares mänskliga rättigheter.

Föreläsare: Moderator är Andrea Spehar från Centrum för Global Migration, Göteborgs Universitet. Paneldeltagare är Sari Kouvo, Juridiska institutionen, Göteborgs Universitet; Joseph Anderson från Institutionen för Globala Studier, Göteborgs Universitet; Lisa Pelling, utredningschef för Arena Idé; Madelaine Seidlitz, Jurist flykting, migration och folkrätt på Amnesty International Sverige.

International Conference on Immigration and Labour Market Integration

Tid: 2017-11-13 kl 12:00
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1

Evenemangstyp: Konferens

A key aim of this international conference is for researchers, policy-makers and practitioners in the field to come together in the search for good solutions.

CGM at Parse Conference 2017: GEOGRAPHIES OF EXCLUSION

Tid: 2017-11-16 kl 09:00
Plats: Academy of Design and Craft (HDK) - Library Aula, Kristinelundsgatan 6-8.

Evenemangstyp: Konferens, Workshop

CGM and Parse are jointly organizing a workshop during the Parse-conference 2017 under the theme 'Geographies of Exclusion'. The focus is on future Interdisciplinary topics of research that can lead to research projects and/or publications. The workshop will begin with a key note speech by Hagar Kotef, SOAS University of London on 'Liberal governance of mobility' and Nicholas de Genova (Independent).

Föreläsare: Hagar Kotef, SOAS University of London; Nicholas de Genova (Independent)

PARSE: Crises, Convulsions, Concurrences: Human Mobility, the European Geography of "Exclusion" and the Postcolonial Dialectics of Subordinate Inclusion

Tid: 2017-11-17 kl 14:00

Evenemangstyp: Konferens

As part of the PARSE conference, Nicholas de Genova will hold a keynote speech on the subject of human mobility and the European geography of exclusion.

Föreläsare: Nicholas de Genova

Global Migration Seminar: Dialogworkshop om kunskapsluckor inom praktisk migrationsrelaterad verksamhet

Tid: 2017-11-29 kl 09:15

Syftet med seminariet är att diskutera hur vi kan utveckla mer kunskap inom området migration och integration¿ till nytta för såväl forskning som praktik. Vilka utmaningar och forskningsbehov finns det utifrån praktisk verksamhet?

Sida 2 av 3