An error occurred: javax.servlet.jsp.JspTagException: Current slot is not a valid slot [3>2]

Port Cities and Migration in the Modern Era

Tid: 2017-11-23 kl 09:00

Evenemangstyp: Konferens

Port Cities: Urban Cultures and their Place in Global History

Tid: 2017-11-23 kl 17:30
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1 - CG-salen

Evenemangstyp: Föreläsning

Föreläsare: Brad Beaven (University of Portsmouth) Leos Müller (Stockholm University)

Lunchseminarium: The role of family social capital in immigrants' entrepreneurial opportunity creation processes

Tid: 2017-11-24 kl 12:15
Plats: Gothenburg Research Institute - Konferensrum 326, plan 3, Viktoriagatan 13, Göteborg

Lunchseminarium på Gothenburg Research Institute. Ta med lunch och lyssna på en forskningspresentation. Det finns möjlighet att värma lunch i anslutning till seminariet. This paper conducts an inductive case study to build a theory on the role of family in both the host and home countries in immigrant entrepreneurs´ attempts at creating entrepreneurial opportunities. We used the perspectives of the opportunity creation process and family social capital.

Föreläsare: Quang Evansluong & Marcela Ramirez Pasillas

Open Week Talks: PARSE DIALOGUE - On Migration & Heritage, Institutions & Social Justice

Tid: 2017-11-24 kl 17:00
Plats: HDK, Kristinelundsgatan 6-8

Evenemangstyp: Föreläsning

PARSE-dialogen On Migration & Heritage, Institutions & Social Justice handlar om hur förhållandet mellan livet och sociala, kulturella, politiska och ekonomiska hinder inom utbildnings- och kulturinstitutioner, kan utmanas. Utifrån och inifrån genom radikala och inkluderande former.

Global Migration Seminar: Dialogworkshop om kunskapsluckor inom praktisk migrationsrelaterad verksamhet

Tid: 2017-11-29 kl 09:15

Syftet med seminariet är att diskutera hur vi kan utveckla mer kunskap inom området migration och integration till nytta för såväl forskning som praktik. Vilka utmaningar och forskningsbehov finns det utifrån praktisk verksamhet?

Global Migration Seminar: Comprehensive Immigration Reform in the US - The weakness of hope

Tid: 2017-12-06 kl 09:15
Plats: Campus Linné - C417

Dr Velasco will talk about the conflicting interests within American society and political parties to form a comprehensive immigration reform.

Föreläsare: Dr Jesus Velasco, Tarleton State University, Texas, USA

Global Migration Seminar: Methodological challenges in migration research - the example of HIRE. An evaluation of health promotive actions targeting asylum seekers

Tid: 2017-12-07 kl 09:15

Föreläsare: Sol Pia Juarez, PhD, Centre for Health Equity Studies, Stockholm (CHESS); Gunilla Priebe, PhD, Avd för samhällsmedicin och folkhälsa, Sahlgrenska Akademin; Olof Wrede, PhD, Kris- och traumamottagningen, Västra Götalandsregionen.

Immigrant's integration from a practitioners point of view

Tid: 2017-12-12 kl 12:15

Lunchseminarium på Gothenburg Research Institute. Ta med lunch och lyssna på en forskningspresentation. Det finns möjlighet att värma lunch i anslutning till seminariet. Under hösten 2015 mottog Sverige ett extraordinärt stort antal människor i samband med vad som senare benämnts "flyktingkrisen". I efterhand konstateras att civilsamhället varit en betydande kraft vad det gäller att tillgodose de mest grundläggande behoven för dessa människor.

Föreläsare: Mariana Morosanu

Global Migration Seminar: Governing the deportation limbo: The selective control of rejected asylum seekers in Denmark and Sweden

Tid: 2017-12-13 kl 09:15
Plats: Institutionen för Globala Studier, Campus Linné - C417, Konstepidemins väg 2

In the past years, Danish and Swedish governments have increased their efforts to remove rejected asylum-seekers from the territory, by expanding immigration detention and establishing departure centers (Denmark) or withdrawing welfare support (Sweden) for rejected individuals. Building on preliminary findings from ethnographic field work in immigration detention and removal centers in Denmark and Sweden, the seminar explores how state efforts to control and remove rejected asylum-seekers are translated into practice.

Föreläsare: Annika Lindberg, PhD Candidate at the Institute of Sociology, University of Bern.

Global Migration Seminar: Transit Migrants of South East Asia and their access to higher education - OUR

Tid: 2017-12-20 kl 09:15

The lecture will explore the global responsibilities of academia regarding access to education for migrants and share experiences on working with transit migrants in South East Asia.

Föreläsare: Dr. Gül Inanç, School of Art, Design and Media, Nanyang Technological University, Singapore.

Sida 3 av