• CGM i media: EU-val och migrationspolitik

[2019-05-23] Det kommande EU-valet och medföljande intresse för EU:s migrationspolitik har lett till många mediakontakter för CGM under maj. Det handlar bland annat om gränspolitik och bristen på en gemensam asylpolitik. Läs och lyssna!

• Livestreaming av Global Compact for Migration 16 maj

[2019-05-15] CGM kommer att live-streama vår hearing "A Global Compact for Migration: What's next?" den 16 maj, mellan klockan 9:00 till 12:15. Välkommen att delta på distans!

• Gör ditt eget pass på årets Vetenskapsfestival

[2019-04-25] Vetenskapsfestivalen är invigd. Temat för årets festival är "Den svindlande tanken".

• Förvaltningshögskolan höll workshop om integration

[2019-04-05] Yrkesverksamma inom offentlig förvaltning och civilsamhället från Östersjöregionen besökte Förvaltningshögskolan för en workshop i veckan.

• Språkcaféet där du lär dig mer än svenska

[2019-04-05] Två gånger i månaden arrangerar Göteborgs universitet ett språkcafé som ett sätt för deltagarna att öva på svenska. Det är öppet för nyanlända, men också för internationell personal och för internationella studenter. Varje tillfälle inleds med en kort föreläsning om ett visst ämne som sedan diskuteras i grupper, vilket gör träffarna varierade.