• Nyanlända forskare fick info om snabbspår till universitetet

[2018-04-20] Bioteknik, religion, urologi, IT och åldrande. Det var några av de forskningsfält som var representerade när ett tjugotal nyanlända forskare med flyktingbakgrund träffades på Pedagogen i torsdags. Där fick de information om det nya program som ska hjälpa de som har en påbörjad eller avslutad forskarutbildning in i den svenska akademin.

• Normer i rörelse

[2018-04-09] Människor har flytt och migrerat i alla tider. Hur påverkar denna rörlighet normer och värderingar hos migranterna och de samhällen de kommer till? Går det att känna sig hemma i flera etniska tillhörigheter samtidigt ¿ och varför är det viktigt? Vilken betydelse har språket för integrationen? Och vilken roll har unversitetet att spela i dessa frågor? Välkommen till ett panelsamtal om migration, värderingar och normer, kl 18:00-20:00 den 12 april på Frölunda kulturhus.

• CGM nu medlemmar i Europas största forskningsnätverk inom migration

[2018-03-16] Centrum för Global Migration kan stolt meddela att vi har accepterats som medlemmar i IMISCOE research network. IMISCOE står för International Migration, Integration and Social Cohesion in Europe. Vi sällar oss till en grupp med 39 institutionella medlemmar i Europa, vilket kommer att ge våra forskare tillgång till en internationell plattform för att synliggöra sin forskning.

• Första världskongressen om "Migration, Ethnicity, Race and Health - Diversity and Health"

[2018-02-21] Den första världskongressen om migration, etnicitet, ras och hälsa går av stapeln i Edinburgh den 17 -19 maj i år. Kongressen syftar bland annat till att föra samman policy, samhälls- och klinisk vetenskap, välfärdsservice samt offentlig hälsa för att diskutera aktuella globala problem inom området och föreslå möjliga lösningar.

• Flykt över havet - seminarieserie i samarbete med Sjöfartsmuseet

[2018-02-20] Vad driver människor på flykt? Varför över havet, och med hjälp av vem? Och hur blir det när man kommer fram? Under tre söndagar i vår håller Centrum för Global Migration (CGM) tillsammans med Sjöfartsmuseet i Göteborg en seminarieserie i samband med utställningen Min flykt över havet.