• CGM i media: Därför är språktest en dålig idé

[2019-01-16] Tommaso Milani, CGM-anknuten migrationsforskare och professor i flerspråkighet på Institutionen för svenska språket, Göteborgs Universitet, debatterar i Svenska Dagbladet om varför krav på språktest för medborgarskap är en dålig idé. Artikeln är skriven tillsammans med Maria Rydell, Stockholms universitet och Högskolan Dalarna.

• Hon ska analysera undervisning i "sexualmoral" för nyanlända

[2019-01-16] I Danmark infördes nyligen obligatorisk undervisning i "dansk sexualmoral" för alla som söker uppehållstillstånd i landet. Nu ska Kristine Køhler Mortensen på institutionen för svenska språket under de kommande två åren studera denna undervisning i ett projekt finansierat genom Danmarks Frie Forskningsfond.

• International Migrants Day: Dialogues in Academia and in Practice

[2019-01-08] For the International Migrations Day on December 18th the Centre on Global Migration (CGM) arranged a full day of seminars and exhibition focusing on inclusion/exclusion, integration and well-being.

• Nya redaktörer sökes till Comparative Migration Studies

[2018-12-19] Tidskriften Comparative Migration Studies (CMS) söker flera nya medlemmar i redaktionskommittén. Särskilt intresserade är de av ansökningar från icke-europeiska forskare inom området migration och (migrations-relaterad) mångfald.

• CGM i Media: Bemöter falska påståenden i Viralgranskaren

[2018-12-07] Falska nyheter om både FN:s migrationsramverk och om att EU-kommissionen vill tvinga Sverige att ta emot 440 miljoner flyktingar har spridits på sociala medier på sistone. Andrea Spehar, föreståndare för Centrum för Global Migration kommenterar de felaktiga uppgifterna i Metros 'Viralgranskaren'.