• Border Policing in and through the Social Service Sector CfP

[2018-01-10] Call for papers for Research symposium at Malmö University, May 15 on "Border Policing in and through the Social Service Sector: Perspectives from the Nordic Welfare States".

• Så bidrar detaljhandeln till integration av utlandsfödda

[2018-01-10] Företag inom detaljhandeln berörs i allt större utsträckning av utmaningar kring integration av utlandsfödda på arbetsmarknaden och i samhället. Handeln anställer relativt många utlandsfödda och kan vara en del av lösningen på problemet. Vilket är bästa sättet för handeln att bidra? Det har undersökts i en studie gjord av Vedran Omanovi¿ och Ola Bergström, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

• "Svensk integrationspolitik väldigt top-down"

[2017-10-25] Den 26 oktober samordnade Andreas Diedrich ett panelsamtal på Svenska ambassaden i Washington om migration. På uppdrag av Center for Global Migration, Göteborgs universitet, presenterades svensk forskning om migration och arbetsmarknadsintegration av utrikes födda. Bland annat pratade han om den svenska integrationsmodellens fokus vid mätbarhet och vilka konsekvenser det får.

• DEVRES 18 Call for panels

[2017-10-18] Vi är glada att kunna meddela att Globala Studier och Centrum för Global Migration är värdar för nästa års "Development Research Conference (DevRes)" den 22-23 augusti 2018. Temat för DevRes 2018 är 'Rethinking Development'.

• Mentorprogram för nyanlända permanentas

[2017-09-13] Mentorprogrammet Universitetsvän har som syfte att introducera personer med flyktingbakgrund till högre studier. Den första omgången startade i våras och blev så framgångsrik att den nu permanentas. Intresserade deltagare uppmanas anmäla sig till en ny omgång i höst.