Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Global Migration Seminar: Translating Policies into Practice - Organising Labour Market Integration of Foreign-born Persons in the Gothenburg Metropolitan Area

Seminarium

Med utgångspunkt i det pågående forskningsprogrammet "Organizing labour market integration of foreign-born persons - theory and practice" tittar vi på integration ur ett organisationsteoretiskt perspektiv. Vi bjuder på frukost från kl. 8:30 i köket på Institutionen för globala studier (Vån 4, hus 2E, Campus Linné) Välkommen!

Tidigare forskning inom organisationsteorin har visat hur integrationsarbete i Sverige delvis utgår från en managementlogik där integration är lika med att vara integrerad på arbetsmarknaden och där "integration" på ett eller annat sätt anses vara mätbar.

Dessutom är perspektivet i många sammanhang att staten vet bäst vilka behov som finns på arbetsmarknaden samt vilka insatser som behövs för att människor ska bli integrerade.

Det är ett tydligt top-down-perspektiv som skiljer sig från andra länder som till exempel Kanada där invandrarorganisationer, privatpersoner och andra har större inflytande och är med och identifierar vilka behov som finns.

Och, för det tredje lyfts samma ord, idéer och lösningar på "integrationsproblematiken" fram som nydanade år efter år, trots att resultaten ofta uteblir.

Vad betyder allt detta för arbetet med integration?

Andreas Diedrich från Gothenburg Research Institute (GRI) på Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet belyser de olika organiseringspraktiker som har fått fotfäste i såväl i offentlig, privat som i ideell sektor under beteckningen "arbetsmarknadsintegration".

Hur är dessa initiativ organiserade genom idéer, människor, verktyg och handlingar, och vilka konsekvenser kan sådan organisering tänkas få för de utrikes födda som de berör, de som förespråkar dem samt andra som är inblandade i dessa initiativ?

Forskningsprogrammet "Organizing labour market integration of foreign-born persons - theory and practice" belyser arbetsmarknadsintegrationen med perspektiv från organisationsteorin.
Programmet pågår under 2017-2022 och finansieras av FORTE och med stöd från Mistra Urban Futures.

För mer information om forskningsprogrammet, se länken nedan.

Föreläsare: Andreas Diedrich, Gothenburg Research Institute (GRI) på Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet

Datum: 2018-04-25

Tid: 09:15 - 11:00

Kategorier: Socialt arbete, Mångfald, Samhällsvetenskap, Tvärvetenskap, Ekonomi/juridik, Samverkan, Hållbar utveckling

Arrangör: CGM

Plats: Globala studier, Konstepidemins väg 2
C417

Evenemangslänk: Läs mer om Global Migration Seminar: Translating Policies into Practice - Organising Labour Market Integration of Foreign-born Persons in the Gothenburg Metropolitan Area

Kontaktperson: Centre on Global Migration

Sidansvarig: Andrea Spehar|Sidan uppdaterades: 2017-04-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?