PARSE Dialogue - Art and Migration part 2

Tid: 2019-01-24 kl 14:00
Plats: HDK, Kristinelundsgatan 6-8 - The Baula

Välkommen till den andra av två PARSE Dialoger på temat Art and Migration. Medverkar gör Behrouz Boochani och Arash Kamali Sarvestani, Frederikke Hansen och Tone Olaf Nielsen från Camp Copenhagen, Charles Heller, Nora El Qadim, Sandro Mezzadra och Alison Mountz. Dialogen är på engelska.

Global Migration Seminar: Bricolage as conceptual tool for understanding access to healthcare in superdiverse populations

Tid: 2019-01-30 kl 09:15
Plats: Department of Sociology and Work Science - Pilen, ingång från Pilgatan 19 A, 3 vån

This seminar will discuss the application of the concept of bricolage to understand the experiences of superdiverse urban populations, and their practices of improvisation in accessing health services across healthcare ecosystems. Please note the different location of the seminar! Participants are invited to breakfast before the seminar, from 8:30, in the staff room at the Department of Sociology and Work Science.

Föreläsare: Jenny Phillimore, University of Birmingham, UK.

Final Defense: Joe Anderson

Tid: 2019-02-08 kl 13:15

Evenemangstyp: Disputation

Föreläsare: Opponent: Thomas Gammeltoft-Hansen, University of Copenhagen. Committee: Ninna Nyberg Sörensen, Danish Institute for International Studies, Darshan Vigneswaran, University of Amsterdam and Isabell Schierenbeck, School of Global Studies. Chair: Helena Lindholm, School of Global Studies.

Global Migration Seminar: Legal Consciousness and Physicians' Rejection of Law in Their Role as Gatekeepers to Undocumented Migrants' Right to Healthcare Access

Tid: 2019-02-20 kl 09:15

The current Swedish law places clinicians in a gatekeeper role in granting undocumented migrants' right to healthcare access, exclusively relying on clinicians' assessments of whether patients without legal residency status should be provided 'care that cannot be deferred'. This seminar will present preliminary findings on how 'care that cannot be deferred' is experienced, understood, and applied by physicians working in Swedish medical practice. Participants are invited to breakfast before the seminar, from 8:30, in the kitchen (4th floor) at School of Global Studies, Konstepidemins väg 2.

Föreläsare: Josephine Greenbrook, Sahlgrenska Akademin, Göteborgs Universitet, och Mason Institute for Medicine, Life Sciences and the Law, University of Edinburgh

Ansökningsworkshop för Migrationsforskningsprojekt - Vetenskapsrådet

Tid: 2019-02-28 kl 13:15
Plats: Annedalseminariet, Seminariegatan 1 A - 527

Workshop för de som avser söka forskningsmedel i Vetenskapsrådets (VR) utlysningar under våren, särskilt om projektbidrag för forskning inom migration och integration, men även för ansökningar om migrationsrelaterade projekt till VR:s utlysningar inom andra ämnesområden.

Sida 1 av 2