Refugees, States and the Politics of Uncertainty - How Lebanon governs its Informal Syrian and Palestinian Settlements

Tid: 2018-02-08 kl 13:15

Föreläsare: Nora Stel, Assistant Professor in Governance and Human Rights, Maastricht School of Management; Associated Researcher, Centre for Conflict Studies, Utrecht University; Affiliated Scholar, Issam Fares Institute, American University of Beirut

Global Migration Seminar: Negotiating Distance after Migration - Sending and Carrying Things Across Borders

Tid: 2018-02-14 kl 09:15
Plats: Globala studier, Konstepidemins väg 2 - Rum C417

This seminar considers the role of sending and carrying things in the reconfiguration of relationships across borders after migration. In particular, it will be discussed how sending things especially highlights the emotional, economic and physical/infrastructural distances involved in post-migration connections. Alla Global Migration-seminarier börjar med en gemensam frukost kl. 8:30 i köket på Institutionen för globala studier (Vån 4, hus 2E, Campus Linné)

Föreläsare: Dr Kathy Burrell, Department of Geography and Planning, University of Liverpool

Global Migration Seminar: Hotspots and the European Migration Regime

Tid: 2018-03-07 kl 09:15

Global Migration Seminar: Life-boats and Narratives about Women's Lives Across Borders

Tid: 2018-03-14 kl 09:15

Life-boats and Narratives about Women's Lives across Borders - A Meeting Between Art and Science. The book 'A Shipload of Women's Memories. Narratives across Borders' (Aalborg University Press 2017) is based on a unique collaboration between Ann-Dorte Christensen, professor of sociology and gender studies at Aalborg University and visual artist Marit Benthe Nordheim. Alla Global Migration-seminarier börjar med en gemensam frukost kl. 8:30 i köket på Institutionen för globala studier (Vån 4, hus 2E, Campus Linné)

Föreläsare: Ann-Dorte Christensen, Professor of Sociology and Gender Studies, Aalborg University, Denmark; Marit Benthe Norheim, Visual artist, Norway/Denmark

Global Migration Seminar: Translating Policies into Practice - Organising Labour Market Integration of Foreign-born Persons in the Gothenburg Metropolitan Area

Tid: 2018-04-25 kl 09:15

Föreläsare: TBA