Informationsmöte för nyanlända med flyktingbakgrund

Tid: 2019-05-27 kl 10:00
Plats: Universitetsbyggnaden Vasaparken, Universitetsplatsen 1

Evenemangstyp: Aktivitet

Göteborgs universitet, Chalmers och Arbetsförmedlingen bjuder i samverkan med Integrationscentrum i Göteborg till ett informationsmöte om universitetsstudier och högre utbildning i Sverige.

IMISCOE PhD Summer School, Istanbul, Turkey

Tid: 2019-06-09
Plats: Istanbul, Turkiet

Evenemangstyp: Doktorandkurs

Studying Integration and Social Cohesion - Theory, Practice, Method and Ethics of Conduct. Organiserad av Centrum för Global Migration och The Association of Migration Research, GAR.

CGM i Almedalen: Migration, kravpolitik och medborgarskap - Vad står det på spel?

Tid: 2019-07-03 kl 16:45
Plats: Almedalen, Visby

CGM i Almedalen: Tester för medborgarskap uppfattas ofta som ett verktyg för förbättrad integration i det svenska samhället. Men bidrar sådana krav verkligen till att invandrare blir bättre på svenska och integreras snabbare? Vad säger forskningen om positiva och negativa konsekvenser av införandet av tester för medborgarskap?

Föreläsare: Andrea Spehar, Docent, Statsvetenskapliga institutionen, och Föreståndare för Centrum för Global Migration (CGM), Göteborgs universitet
Tommaso Milani, Professor, Institutionen för svenska språket, Göteborgs universitet

Organizing Migration and Integration in Contemporary Societies - OMICS

Tid: 2019-11-06 kl 12:00
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1

Evenemangstyp: Konferens

The Centre on Global Migration, together with the School of Business, Economics and Law, University of Gothenburg, invites scholars from many disciplines and all parts of the globe to the Organizing Migration and Integration in Contemporary Societies Conference, 6-8 November, 2019, in Gothenburg, Sweden.

Sida 1 av 1