Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Samverkan

En del av Centrum för Global Migrations uppdrag är att skapa möjligheter att fördjupa kunskapsutbytet mellan externa aktörer och akademin.

I vår externa referensgrupp sitter representanter från offentlig förvaltning, ideella organisationer och näringslivsorganisationer, i huvudsak från Göteborgs- och Västra Götalands-området. Den lokala kopplingen underlättar ett praktiknära samarbete mellan forskare och övriga samhället.

På dessa sidor presenterar medlemmarna i vår externa referensgrupp sig själva och sin verksamhet i frågor som rör migration och integration i Göteborg och i Västra Götalandsregionen.

Göteborgs universitet ger stöd för tillämning av forskning och samverkan

Centrum för Global Migration kan stödja forskare genom att skapa kontakt och underlätta samarbeten med medlemmarna i vår externa referensgrupp. Utöver detta, så erbjuder Forsknings- och innovationskontoret (FIK) stöd när det gäller nyttiggörande och tillämpning av kunskap och forskning från Göteborgs universitet.

FIK guidar forskare, lärare eller administratörer i hur de kan utveckla sin kunskap och sina idéer till konkreta lösningar på samhällsproblem, och därigenom få genomslag utanför akademin.

På FIK arbetar innovationsrådgivare tillsammans med forskningsrådgivare, ekonomer och jurister för att ge ett så kompetent och komplett stöd som möjligt, utifrån de individuella förutsättningarna i varje projekt. Man kan även söka finansiering för samverkansaktiveter eller tillämpning av forskningsresultat.

För att få en mer detaljerad översikt över vad FIK kan hjälpa till med, gå till sidan Innovation och nyttiggörande.

 

Sidansvarig: Andrea Spehar|Sidan uppdaterades: 2019-04-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?